Axel blir ny ungdomsledare

Publicerat 2017-05-21

Axel Rosenkvist, 20 år, blir efter sommaren ungdomsledare i Vetlanda Missionsförsamling.

Axel Rosenkvist

Axel Rosenkvist, ny ungdomsledare.

– Jag är född i Eksjö men flyttade till Skåre utanför Karlstad med min familj när jag var åtta. Där gick jag nästan hela grundskolan och sedan även gymnasiet inne i Karlstad. I Skåre har jag vuxit upp med kompisar, idrott och kyrkan.

Det senaste året har Axel gått Bibellinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola.

– Jag har funderat på att bli ungdomsledare en tid och det verkar vara både lärorikt, viktigt och roligt. Lärorikt eftersom man lär sig att leda andra människor i djupare relationer både till andra runt omkring men även till sin tro och Gud. Viktigt är det ju eftersom ungdomar behöver bra platser och förebilder som de kan komma till, som kanske inte är familjen eller skolan. Ett ställe där de kan få ett kärleksfullt bemötande efter en kanske jobbig dag. Att de får lära sig om livet, sig själva och en tro. Roligt tänker jag att det är för att man lär känna nya personer, hittar på roliga saker och läger. Att man får hjälpa till att forma och utveckla ungdomar.

Axel har varit mycket aktiv i ungdomsarbetet i sin hemförsamling i Skåre och har varit ledare i uppemot fyra år.

– Gudstron för mig är att det alltid finns någon som jag kan gå till eller luta mig emot om nåt skulle hända. Att det alltid finns någon som tror på mig, vill mig väl och som har en plan för mig och mitt liv. Skulle gärna säga att det är som en trygghetszon som jag ofta återkommer till främst i svåra stunder men också under stunder av glädje och lycka.

Varmt välkommen Axel! Vi ser verkligen fram emot att se dig i Vetlanda!