Anna Karlsson blir ny pastor

Publicerat 2016-11-23

Söndagen den 20 november hölls församlingsmöte. Det stora ämnet på dagordningen var pastorsfrågan.anna-karlsson

–Församlingen beslutade enhälligt att kalla pastor Anna Karlsson, i dag verksam i Rimforsa Missionsförsamling, som ny pastor och församlingsföreståndare från och med september 2017, säger ordförande Håkan Samuelsson.

En rekryteringsgrupp har under det senaste året arbetat med frågan.

–Det känns mycket skönt att vi nu fått en så bra lösning. Anna har en profil som vi tilltalas av. Hon har god erfarenhet av pastorsyrket. Hon har varit församlingsföreståndare tidigare. Hon är också bra på att skapa kontakt med människor både i och utanför kyrkan, säger Håkan Samuelsson.

Sven Holmqvist kvarstår som församlingsföreståndare tills Anna tillträder sin tjänst.